Υπό έλεγχο η φωτιά στον Πόρτο Ράφτη, νέο μέτωπο στην Λεωφόρο Μαρκοπούλου

11:43 π.μ. 0 Comments

fotia4
Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά, που ξέσπασε στις 13.20 πολύ κοντά στην παραλία Αυλάκι στο Πόρτο Ράφτη, αφού πέρασε τον «αυχένα» του βουνού και έκαιγε το δάσος. Ο ισχυρός βοριάς που πνέει στην περιοχή εντάσεως 6-7 μποφόρ έσπρωξε τη φωτιά στο παρθένο δάσος του Κουβαρά που ενώνει το Πόρτο Ράφτη και τον Κουβαρά.
Στο σημείο παραμένουν 57 πυροσβέστες με 20 πυροσβεστικά οχήματα και 17 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα. Νωρίτερα, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συμμετείχαν και 2 βυτιοφόρες ΟΤΑ, 2 καναντέρ αλλά και εθελοντές.
Σημειώνεται ότι η περιοχή είναι πολύ κοντά στον Κουβαρά Κερατέας, όπου λίγο μετά τις 6 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά, αλλά περίπου στις 8.30 τέθηκε υπό έλεγχο. Για την ακρίβεια, η φωτιά εκδηλώθηκε ακριβώς στην απέναντι πλευρά από το σημείο όπου ξέσπασε το πρωί.

Φορτηγάκι που λαμπάδιασε στην άκρη του δρόμου είναι η αιτία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι επί της Λ. Μαρκοπούλου στο ύψος του Κορωπίου στο ρεύμα προς Μαρκόπουλο. Λόγω του αέρα, η φωτιά επεκτάθηκε και καίει αμπέλια και ξερά χόρτα στην περιοχή. Επί τόπου βρίσκονται έξι πυροσβεστικά οχήματα με 15 πυροσβέστες.

0 σχόλια: