IRO είναι ο αρμόδιος φορέας αξιολόγησης και πιστοποίησης σκύλων έρευνας και διάσωσης


 ΓΡΑΦΕΙ Ο ...ΚΑΝΝΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
O IRO είναι ο αρμόδιος φορέας αξιολόγησης και πιστοποίησης σκύλων έρευνας και διάσωσης. Συνεργάζεται με την OCHA των Ηνωμένων Εθνών για να εξασφαλίσει την αξιόπιστη συμμετοχή των σκύλων σε Διεθνείς αποστολές βοήθειας σε σεισμόπληκτες περιοχές.
Η Διεθνής Οργάνωση Διάσωσης Σκύλων (IRO) είναι η παγκόσμια εκπροσώπηση για 118 εθνικές οργανώσεις διάσωσης σκύλου από 41 χώρες σε όλες τις ηπείρους που παρέχουν το πλαίσιο με τη δημιουργία εκδηλώσεων, τις δραστηριότητες και τα προγράμματα κατάρτισης εντός της οποίας τα μέλη της μπορούν να επιτύχουν τους προσωπικούς τους στόχους: από τη βολική ιδιοκτήτη του σκύλου θέλουν να εκπαιδεύσει με τον καλύτερο φίλο του στο άκρως εξειδικευμένη ομάδα εργασιών ανάπτυξης που θέλουν να ασκήσουν για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Η αρμοδιότητα διάσωσης σκύλου
Όντας επαγγελματίας συνεργάτης του ΟΗΕ που δίνει η οδηγία για την ανάπτυξη της έρευνας και διάσωσης σκύλους σε μεγάλες καταστροφές, ΗΡΩ εγγυάται όχι μόνο την ποιότητα της εκπαίδευσης τους, αλλά είναι επίσης σε θέση να αντιδράσει γρήγορα σε προβλήματα στην πρακτική εμπειρία και συνειδητοποιεί αποτελεσματικά βελτίωση. Αυτές οι ομάδες έχουν ήδη αποδείξει τον εαυτό τους σε πολυάριθμες αποστολές.
Σώζουν ζωές με τη δέσμευση
ΗΡΩ με έδρα του στο Σάλτσμπουργκ απασχολεί πέντε άτομα, αν και στηρίζεται - όπως πολλοί από οργανώσεις-μέλη της, καθώς και - για την ακούραστη αφοσίωση του εθελοντισμού. Οικονομικά η μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζεται από τις συνεισφορές από όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για εργασία σκυλί διάσωσης. Ειλικρινείς ευχαριστίες για αυτό.

Τι και πώς

Η εκπαίδευση των σκύλων διάσωσης τυλίγει πολλές πτυχές. Είναι στόχος ΗΡΩ να έχουν επαρκή αριθμό αποστολής έτοιμα ομάδες διαθέσιμες σε κάθε οργάνωση μέλος. Είναι κατανοητό, ότι οι σκύλοι και οι χειριστές σκυλιών τους συνεχώς υποβάλλονται σε εθνικό και διεθνές μερίδα δοκιμές, όπως τη διαχείριση του άγχους και να η απόδειξη του προτύπου απόδοσης των σκύλων.
Σκυλιά διάσωσης αυριανή παρακολουθήσουν αρχικά οιονεί σχολείο. Με τον έλεγχο καταλληλότητας, επιδεξιότητα, ισχυρό μυαλό και άλλους τίτλους που δεν τους φροντίζει. Η εκπαίδευση ξεκινά ήδη από την ηλικία των 8 εβδομάδων. Περνώντας επίπεδο δοκιμών A ταιριάζει δημοτικό σχολείο, τη δοκιμή στο επίπεδο Β προετοιμάζει για απολυτήριες εξετάσεις - Τεστ ετοιμότητας αποστολής. Μετά από αυτό ο σκύλος φοράει τη σφραγίδα IRO ποιότητας και είναι έτοιμη για τη διεθνή ανάπτυξη.
Για να ανταγωνιστεί σε δοκιμή επιπέδου Β, ένας σκύλος θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 μηνών και όχι μεγαλύτερα των 8 ετών κατά την πρώτη συμμετοχή στο τεστ ετοιμότητας αποστολής. Πρακτικά μιλήσει, η μέση διάρκεια της κατάρτισης έως αποστολή έτοιμο σκυλί διάσωσης διαρκεί δύο με τρία χρόνια. Τα διεθνή πρότυπα δοκιμών, συνήθως εκπονήθηκε από την ΗΡΩ και της FCI, η παγκόσμια οργάνωση ομπρέλα των κτηνοτρόφων σκυλιών.
ΠΗΓΗ... http://www.iro-dogs.org

0 σχόλια: