Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λακωνία - Εκκενώθηκαν χωριά

4:09 π.μ. 0 Comments


on Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015. Posted in Νέα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Λακωνία - Εκκενώθηκαν χωριά
Η πυρκαγιά μαίνεται στην περιοχή από τις 4 τα ξημερώματα. Απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι στα χωριά Φαρακλό και Λάχι. «Πιστεύω ότι έχουν καεί σπίτια» είπε ο αντιδήμαρχος.
Προστασίας Μονεμβασιάς, Γιάννης Σούρλας, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικούς σταθμούς «η κατάσταση είναι δραματική ενώ έχουν εκκενωθεί ήδη τα χωριά Φαρακλό και το Λάχι».

«Τα εναέρια μέσα δυσκολεύονται πάρα πολύ, βάζουν νερό με δυσκολία λόγω των ανέμων. Εχει περάσει η φωτιά μέσα από δύο χωριά αλλά δεν μπορούμε να μπούμε μέσα να δούμε τι έχει γίνει, πιστεύω ότι έχουν καεί σπίτια. Τα 8 μποφόρ κάνουν την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη. Δίνει αγώνα η Πυροσβεστική όλης της Πελοποννήσου» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος. 

Από την πλευρά του, μιλώντας στο Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Νίκος Τσόγκας είπε πως η φωτιά είναι πλέον ανεξέλεγκτη ωστόσο δεν υπάρχει κίνδυνος για θύματα, αφού οι κάτοικοι των περιοχών που απειλούνται έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. 



Η πυρκαγιά κοντεύει να φτάσει κοντά στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης τόνισε στον ΣΚΑΙ ο βουλευτής Λακωνίας και Γραμματέας της ΚΟ ΠΑΣΟΚ. «Υπάρχει μεγάλη δυσκολία με τον άνεμο που δυσκολεύει την εναέρια κατάσβεση» σημείωσε. 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν και εθελοντές κάτοικοι της περιοχής. 

Να σημειωθεί ότι το έργο των πυροσεβστών καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολο εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. 

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα. 

Πηγή: protothema.gr 
ΠΗΓΗ BLACK EAGLE RADIO

0 σχόλια: